POLJOBIT D.O.O.

ISTORIJAT NAŠEG PREDUZEĆA

DANAS

Kompanija Poljobit d.o.o.

Danas naša kompanija pokriva celu teritoriju Republike Srbije. Sa preko 1000 zadovoljnih klijenata svrstali smo se u red najozbiljnijih veleprodaja gvožđarske robe i potrošnog materijala u Srbiji.

Profesionalan odnos prema našim klijentima, domaćinsko upravljanje, stalne inovacije i pre svega pozitivan duh doneli su nam Excellent sertifikat – priznanje od Privredne komore Srbije, kao veoma uspešnom i pouzdanom preduzeće sa stalnim rastom.

2020

BLADE

Sa skoro 20-godišnjim radnim iskustvom u prodaji ručnih alata i pribora pokrećemo projekat razvoja sopstvenog brenda koji će nas same predstaviti onakve kakvi jesmo, odnosno onakve kakvi želimo da budemo.

Protekle su dve godine pažljivog promišljanja, istraživanja i traganja kako  bi smo ispunili cilj koji smo u startu sebi zadali a to su bila tri ključna uslova:

Vrhunski dizajn (ambalaža), kako bi na prvi pogled bilo jasno da se radi o nečemu što je posebno.

Kvalitet koji se ne dovodi u pitanje (napavljen u fabrikama koje proizvode profesionalne alate i za mnoge svetske brendove).

Obezbediti cenu koja će biti za klasu ispod cenovnog ranga drugih brendova sličnog kvaliteta (polu-profesionalnog i profesionalnog).

BLADE, naš zaštićeni žig, na engleskom jeziku označava reč za oštricu, sečivo što i jeste asocijacija na veliku većinu alata i pribora kao što su burgije, rezne ploče i dijamanti, testere, noževi, sekire, makaze, klešta za sečenje, najlon glave za trimere, itd.

U isto vreme internacionalni naziv govori i o tome da je to brend namenjen i za inostrano (zapadno) tržište jer kvalitetom,  dizajnom i cenom nema  čega da se stidi ili pribojava.

BLADE pribor za alat Poljobit

2018

Vrhunska poliesterska užad u ponudi

Juna meseca 2018. godine uvozimo iz Italije asortiman kvalitetnih poliesterskih užadi (konopa) za nautikčku industriju. Distribuiramo po celoj Srbiji asortiman prilagođen kako za ljubitelje voda tako i za najširu upotrebu.

Poljobit istorija 2018 poliesterska uzad kanapi

2016

Brend DeFort po prvi put u Srbiji

Od 2016.godine  počinjemo sa distribucijom profesionalnih  kotrljajućih ležajeva kompanije TIK (Kina) za teritoriju Republike Srbije.

Nudimo  asortiman ležajeva koji imaju najširu primenu u svakodnevnom životu, kako u kućnim aparatima,  električnim mašinama, tako i u vozilima, poljoprivrednim  mašinama, itd.

Takođe, u sklopu  nastavka  saradnje, ali ovaj put sa “majkom firmom” SBM Group-a, firmom BORT Global  iz  Rusije  (sedište Hong Kong), vlasnikom i proizvođačem brendova BORT, STOMER i DEFORT, po prvi put na teritoriji Srbije predstavljamo brend DeFort. Alat sa odličnim odnosom cena/kvalitet, koji je pouzdan, dopadljivog izgleda, vrlo dobrog kvaliteta, sa veoma konkurentnom cenom.

Poljobit istorija 2016 TIK

2015

Zastupništvo za Greenmill, Robi i Floraland

Od 2015. godine naš uvozni asortiman širimo i za asortiman baštenskog ručnog alata i dodatnog pribora  (spojnica i nastavaka) za creva za vodu  poljskog dobavljača Floraland. Kao njihov ovlašteni predstavnik, od 2016. godine zastupamo brendove Greenmill (profesinalni i poluprofesinalni alat i pribor) i Robi (hobi alat i pribor).

Poljobit istorija 2015 Greenmill Floraland Robi

2014

Novi brend u ponudi

Od aprila meseca 2014. godine u naš uvozni asortiman uvrštavamo i čuveni brend Sola (Austrija). Sola kao jedan od najpoznatijih i svakako najkvalitetnijih evropskih proizvođača mernih alata (libela, metrova, lasera, mernih traka, te različitih  pribora za obeležavanje) predstavlja odličan dodatak našem ukupnom asortimanu, a  naročito ponudi vrhunskog-profesionalnog alata (Neo).

Ubrzo nakon toga naš uvozni program proširujemo programom točkova (kako za industrijsku tako i za kućnu upotrebu) od našeg partnera iz Narodne Republike Kine.

poljobit istorija 2014 Sola

2012

Novo doba

Od 2012. godine počinjemo da uvozimo od firme Patrol Group – Poljska  (program kutija za alat, klasera, lopata za sneg i dr.)  a 2013. godine i električne alate od firme SBM grupe (Nemačka) iz brenda  Defort  (tada kao prva i jedina  firma u Srbiji). Isto tako postajemo jedan od najvećih distributera zaštitne opreme po maloprodajama na teritoriji naše zemlje.

Sa rastom naše kompanije i svakodnevnim unapređenijma kako u poslovanju (logistici, infrastrukturi, kadrovima, marketingu) tako i proširenjem asortimana naše proizvode danas možete pronaći i u velikim lancima hipermarketa kao što su  Metro, DIS, Mr. Bricolage (BRICO S), IDEA, Home Center, itd.

Zbog svih postigntih uspeha renomirana firma  Grupa Topex – Poljska (kao jedan od najvećih trgovaca ručnim i električnim alatima  u  Evropi) ovlastila nas je da budemo njen jedini autorizovani distributer za Republiku Srbiju.

Alati iz brendova Topex, Neo, Verto, Top Tools itd. i danas su veoma poznati i priznati od strane kako kućnih majstora tako i od pravih profesionalaca.

poljobit istorija 2012 veliki sistemi

2011

Dalji razvoj i rast

Vremenom, posvećenim i napornim radom i profesionalnim odnosom (kako prema  kupcima tako i prema  do tada jedinom dobavljaču – Topex), kompanija  Poljobit polako postaje glavni i najveći kupac firme Topex (Poljska) u Srbiji.

Distribucijom različitih roba – program  brusnog i potrošnog materijala, okova, grejnih tela, zaštitne opreme (HTZ oprema), građevinskih točkova, baštenskih creva itd. širili smo naš asortiman i tako postali ozbiljan dobavljač mnogim maloprodajama gvožđarskog tipa, u našoj zemlji.

Za nešto više od decenije postojanja  napornim i pofesionalnim radom uspeli smo da  sagradimo i naš  poslovni obijekat u Beogradu  (Batajnica).

Poljobit istorija 2011 Novo doba

2005

Početak uvoza iz inostranstva

Od 2005. godine počinjemo i sami da uvozimo ručne i električne alate kompanije Topex (iz Poljske)  kao i elektro-varene lance kompnaije Metalka (BiH).

poljobit istorija 2005 topex

2004

Postepeni razvoj

Nakon 2004. godine naše preduzeće se postepeno preorijentisalo na distribuciju gvožđarske robe i potrošnog materijala kupcima – kao što su  su gvožđare, farbare, stovarišta, poljoapoteke kao i krajnji potrošači (proizvodne firme).

Poljobit istorija 2004 gvozdjarske radnje

2000

Naši počeci

Preduzeće Poljobit d.o.o.  osnovano je u Pančevu 2000. godine kao mala porodična firma čija je osnovna delatnost bila usko vezana za poljoprivredu (od tada potiče i sam naziv firme). Bavili smo se prevashodno snabdevanjem poljoprivrednih imanja rezervnim delovima i potrošnim materijalom.

Poljobit istorija 2000 prvi koraci